.junk

Icon

Just another WordPress.com weblog

Mai trece o zi in care Ioan Mang e ministru…

Nu stiu cum, dar sunt in 13 mai si Ioan Mang continua sa fie ministru. De ce? Nu inteleg… Uite aici un articol despre credibilitatea lui Victor Ponta dupa propunerea lui Ioan Mang. Ma rog, nu pot sa zic ca e o mare surpriza: da, credibilitatea i-a scazut drastic chiar dupa prima propunere: a Corinei Dumitrescu. Ce sa mai zic dupa al doilea esec?!

Inca o intrebare: de ce Ioan Mang isi pastreaza postul de profesor la Universitatea din Oradea? Rectorul si decanul facultatii in cadrul careia  preda (si “face cercetare”) nu iau nici o decizie in cazul lui?! Totul e politizat acolo? Inca ceva: nimeni nu-si da seama ca plagiatul ESTE furt? As fi preferat sa stiu ca este un cercetator slab, fara rezultate (notabile), dar unul sincer si corect in ceea ce face, sau un profesor bun, capabil sa formeze viitori cercetatori (ok, e discutabil daca un profesor formeaza cercetatori sau e nevoie de un cercetator pentru a forma viitori cercetatori; banuiesc ca o combinatie intre astea doua este cel mai bun raspuns).

Amuzante si dezamagitoare sunt toate incercarile de a-l dezvinovati sau de a-i decredibiliza criticii. Mi se pare amuzant si stupid sa spui ca acuzatia de plagiat este facuta de inamici politici, in contextul in care articolele sunt vizibile pentru oricine are doua minute (caci de atat timp e nevoie sa-ti dai seama ca sunt copii) pentru a arunca un ochi pe ele si a le critica originalitatea. La fel de amuzant este sa intrebi cum s-a putut lua legatura cu Eli Biham, in contextul in care pagina lui de web si adresa de e-mail sunt publice: http://www.cs.technion.ac.il/~biham/ .

Astept sa vad ce se intampla in urmatoarele zile… cu speranta ca Victor Ponta o sa nimereasca un ministru bun dintr-a treia incercare. Cineva pesimist ar adauga: “Sau macar unul decent”. Cineva si mai pesimist: ” In fine, macar compatibil sa fie…”  :)))

 

Update-uri:

1. http://www.contributors.ro/dezbatere/%E2%80%9Edomnul-mang-si-doamna-mang-l-au-plagiat-pe-chin-chen-chang%E2%80%9D-caraghioslacuri-si-dovezi-suplimentare-%E2%80%93-episodul-2/

2. Ceva foarte frumos: Cosmina Dorobantu respinge incercarile lui Mang de a se apara spunand ca articolele nu au fost niciodata publicate (cineva i-ar fi “inscenat” un plagiat) sau ca numele i-a fost trecut fara voie: http://www.contributors.ro/dezbatere/6724/

Advertisements

Filed under: Opinie, Uncategorized, , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: