.junk

Icon

Just another WordPress.com weblog

Profesori plagiati de Ioan Mang raspund!

Unul din cercetatorii plagiati, Eli Biham (de la Technion), raspunde pe pagina personala: http://www.cs.technion.ac.il/~biham/ :

Indeed this is a case of plagirism, where the paper “SQUARE ATTACK AGAINST REDUCED VARIANTS OF RIJNDAEL” by IOAN MANG is an exact copy (“copy-paste”) of the manuscript “Cryptanalysis of Reduced Variants of Rijndael” by myself and Nathan Keller.

But I would like to add that this plagiarism is not the only issue here that shows on the personality of Ioan Mang. You usually expect that a person that makes plagiarism will read the plagiarized paper first. However, it is clear that Ioan Mang never read not tried to understand the claims in the manuscript “Cryptanalysis of Reduced Variants of Rijndael”. He could not even develop the same results on his own, because all the content of the manuscript “Cryptanalysis of Reduced Variants of Rijndael” is wrong. The fact that that manuscript appears on the Internet is only due to a mistake of a colleague that forwarded it without the consent of the authors, while already knowing of the mistake in it. Actually, I believe that Ioan Mang is the first person ever that did not immediately identify the mistake in the plagiarized manuscript.

Eli

Hai sa si glumim un pic. Eli Biham imi confirma “ipoteza” (vezi aici) conform careia nu e nevoie sa intelegi o boaba din ce e scris intr-un articol pentru a-l plagia. Nu am scris aiurea chestia asta, ci ca o replica la ce presupune dl. Ioan Mang (vezi aici): ca trebuie sa fii expert in criptanaliza pentru a-ti da parerea cu privire la un plagiat.

Mai mult, din faptul ca a copiat o greseala evidenta (zice Eli Biham), ne putem face si o idee despre cat de “expert” este dl. Ioan Mang intr-ale criptanalizei. Folosindu-i observatia conform careia doar expertii pot spune daca e un plagiat sa nu, ar fi corect sa nu mai scoata o vorba despre subiectul asta: sa-i lase pe altii sa vorbeasca. Pe experti.

De asemenea, cercetatorii taiwanezi si japonezi au fost contactati si am inteles din articolul asta ca au confirmat plagiatul.

Nu inteleg cum poate ramane ministrul omul acesta. Reluand ideea unui comentator al blogului, nu inteleg nici macar cum ar putea ramane profesor. Ah, oare cum a ajuns profesor?!?!?! Cat de putreda este Universitatea din Oradea?! (ok, poate ca nu mai putreda decat altele din ro 🙂 )

E si ceva care ma bucura: ca oamenii au inceput sa scrie pe bloguri despre asta, au trimis e-mailuri cercetatorilor,  ca presa isi face treaba, ca Facebook-ul bubuie de discutii pe tema plagiatului lui Mang. Bravo oameni buni, luati atitudine! Nu lasati nesanctionate greselile astea!

Acum ma astept ca Ioan Mang sa spuna si el, asemeni Corinei Dumitrescu, ca “wasn’t me” 🙂 Ca un asistent sau vreun student i-a scris articolul si ca din “lipsa de timp” nu a putut sa-l supervizeze. O astept si pe asta 🙂

Update: Uite ceva si despre Erica Mang: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12218515-noua-acuzatie-plagiat-lucrare-semnata-erica-mang-sotia-ministrului-educatiei-similara-unui-articol-semnat-doi-cercetatori-straini.htm.

Inca un mare cercetator roman de la Universitatea din Oradea. Ce pot sa zic… un cerc performant de criptanalisti acolo…

Update: S-a scris despre asta si in Contributors: http://www.contributors.ro/fara-categorie/confirmare-plagiat-din-parte-prof-dr-eli-biham-decan-al-departamentului-computer-science-de-la-technion-haifa-israel/

Advertisements

Filed under: Opinie, , , , , ,

2 Responses

  1. Un cititor says:

    In lucrarile care sint impreuna cu Popescu, singura vina a lui Mang este ca a acceptat sa ii fie trecut numele acolo. Popescu este si el profesor universitar si director de departament. Si-a pus careva intrebarea sa caute si despre Popescu? Va asigur de o surpriza ceva mai mare decit la Mang. Mai ales ca aceste 2 lucrari in care Popescu este coautor (dar probabil autorul real) au fost dovedite ca fiind plagiate.

  2. Toti colaboratorii (coautorii) sunt vinovati de plagiat! Dar doar unul din ei este ministru si va lua decizii care pot afecta intreaga viata academica. Vreau sa fiu sigur ca ministrul _stie_ ce inseamna cercetare academica de performanta. Daca nu stie (situatie de care poate fi usor banuit, avand in vedere prestatia sa), deciziile pe care le-ar putea lua ar putea pune in pericol activitatea cercetatorilor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: