.junk

Icon

Just another WordPress.com weblog

Ioan Mang: omul, profesorul, plagiatorul, ministrul (?)

Nu, nu stiu nimic despre Ioan Mang ca om. Si nici ca profesor (sper sa fie ok). Dar imi place cum suna titlul. Ar mai fi trebuit sa adaug si “legenda”.

Acum, ca ministru al Educatiei, a fost acuzat de plagiat (citeste aici), iar argumentele care sa sustina acuzatia asta sunt puternice. Poti citi o lucrare a lui Ioan Mang (in colaborare) aici, pe site-ul Universitatii Oradea. Uitati-va si pe articolul de aici. Hai sa comparam cele doua abstract-uri:

Exhibit1, Ioan Mang si colatoratorii:

“In August 1999, Knudsen and Meier proposed
an attack to the block cipher RC6 by using correlations
derived from x2 tests. In this paper, we improve the
attack and apply this method to the block cipher RC5
and simplified variants of RC6, and show some
experimental results. We show this approach distinguish
the random permutation and RC5 with of up to 20
rounds by using chosen ciphertexts attack.

Exhibit2, Takeshi Shimoyama , Kiyofumi Takeuchi , Juri Hayakawa:

“In August 1999, Knudsen and Meier proposed an attackto the block cipher RC6 by using correlations derived from 2 tests. In this paper, we improve the attack and apply this method to the block cipher RC5 and simplified variants of RC6, and show some experimental results. We show this approach distinguish the random permutation and RC5 with of up to 20 rounds by using chosen ciphertexts attack. We also show our approach for deriving the last round key of up to 17 rounds RC5 by using chosen plaintext attack.”

Mang a replicat ca doar cei priceputi intr-ale criptanalizei isi pot da cu parerea despre articolul lui (vezi aici). Gresit. Nu e nevoie nici macar sa stii sa citesti sau sa intelegi limba engleza ca sa-ti dai seama ca doua litere, doua fraze, doua texte etc. sunt identice. Pardon, nu e nevoie nici macar sa fii fiinta umana ca sa fii capabil sa decizi ca semnul “A” este identic cu semnul “A”.

Sper sa pice si a doua “incercare” a lui Ponta. Oare “Third time’s the charm”? Sa vedem…

Advertisements

Filed under: Opinie, , ,

7 Responses

 1. Dr. Physicus says:

  Eu le-am scris autorilor japonezi si le-am dat textele sa le compare. Din pacate doar prima adresa merge, de la celelalte s-au intors mesajele si inca n-am gasit altele valide. Sper sa iasa un scandal international, asa cum merita.

 2. Foarte tare, si eu m-am gandit sa le scriu cercetatorilor japonezi! Sper sa mearga, pentru binele tuturor! ­čÖé

 3. Dr. Physicus says:

  A mai aparut un plagiat aici:
  http://essuir.sumdu.edu.ua/bitstream/123456789/10602/1/2_.pdf
  Originalul e aici:
  madchat.fr/crypto/codebreakers/35-ebiham.pdf
  Le-am scris si autorilor israelieni. Din pacate, de la a doua adresa mesajul s-a intors cu eroare. Sper insa ca primul autor il va citi. Nu mai e caz izolat. Deja al doilea furt (cineva l-a mentionat pe net, am uitat unde). Si ma tem ca mai sunt si altele. O sa le scriu la toti. Sper sa ii anuleze si diplomele, dupa functia de ministru si cea de profesor (nu are ce cauta intr-o universitate dupa asemenea fapte).

 4. Bravo! Sigur, nu are ce cauta intr-o universitate! Eli Biham a raspuns pe site-ul lui: http://www.cs.technion.ac.il/~biham/

 5. […] sa si glumim un pic. Eli Biham imi confirma “ipoteza” (vezi aici) conform careia nu e nevoie sa intelegi o boaba din ce e scris intr-un articol pentru a-l plagia. […]

 6. Tanti Lucica says:

  Dar ce s─â spunem de plagiatul tragico-comic comis de pre╚Öedintele de la Cotroceni, care, f─âr─â s─â citeze sursa original─â ╚Öi f─âr─â m─âcar s-o men╚Ťioneze, preia ╚Öi amplific─â realiz─ârile specialistului american ├«n economie Bernard Madoff, aplic├óndu-le ├«n economia rom├óneasc─â.
  Specialiști de la EvZ au preluat comentariile unui specialist de marcă din domeniu:
  ┬źC├ót era datoria extern─â a fiec─ârui rom├ón, ├«n 2011

  Autor: Departamentul Economic [http://www.evz.ro/detalii/stiri/cat-era-datoria-externa-a-fiecarui-roman-in-2011-980784.html]

  Totalul datoriei externe a Rom├óniei era la sf├ór┼čitul anului trecut de 98,4 miliarde de euro sau 5.000 de euro de rom├ón, a declarat, ast─âzi, ├«ntr-o conferin┼ú─â de pres─â, Valentin Lazea, economistul ┼čef al B─âncii Na┼úionale a Rom├óniei (BNR).

  “Este preferabil pentru o ┼úar─â s─â atrag─â fluxuri de capital negeneratoare de datorie extern─â dec├ót fluxuri generatoare de datorie extern─â. Practic, fluxurile importante care nu genereaz─â datorie extern─â sunt trei. Vorbim de investi┼úii str─âine directe, de transferurile private ┼či de fondurile europene”, a spus Lazea, citat de Agepres.

  Economistul ┼čef al BNR a mai spus c─â, de partea cealalt─â, fluxurile care genereaz─â datorie extern─â se creeaz─â din datorie privat─â sau guvernamental─â.

  “Din acest total de 98,4 miliarde de euro, dup─â momentul ader─ârii Rom├óniei la Uniunea European─â cre┼čterea acestei datorii externe a fost de circa 57 miliarde de euro. Deci ├«n 5 ani ne-am ├«mprumutat de 57 miliarde de euro, iar tot ├«n ace┼čti cinci ani cele trei componente negeneratoare de datorie au adus ├«n ┼úar─â circa 50 miliarde de euro”, a spus Lazea.

  “Ideea este cum s─â facem ca fluxurile negeneratoare de datorie s─â devin─â mai mari dec├ót celelalte”, a explicat Lazea.┬╗

  Dup─â cum se vede ╚Öi din comentariile citate, performan╚Ťele lui Bernard Madoff, cel care a reu╚Öit performan╚Ťa de-a l─âsa milioane de americani f─âr─â fonduri de pensie ╚Öi mii de funda╚Ťii de caritate f─âr─â resurse, se reg─âsesc pe deplin pe lista de realiz─âri a pre╚Öedintelui PDL ╚Öi aghiotan╚Ťilor s─âi prim-mini╚Ötri, f─âr─â ca men╚Ťionarea numitului Madoff s─â se realizeze ├«ntr-un mod corect ╚Öi corespunz─âtor. Dac─â Bernard Madoff a reu╚Öit, folosindu-se de imaginea sa de om de ├«ncredere, corectitudine ╚Öi cinste, s─â conving─â firme de investi╚Ťii, asocia╚Ťii ale angaja╚Ťilor ╚Öi fonduri de pensii, spitale, funda╚Ťii de cercetare s─â-i ├«ncredin╚Ťeze spre administrare circa 65 miliarde dolari, din care ├«n final nu se mai reg─âseau ├«ntre 12 ╚Öi 20 de miliarde dolari.

  Compara╚Ťi aceste sume cu sumele de ordinul a aproape 100 de miliarde de euro, pe care unul de la Cotroceni, cei c├ó╚Ťiva acoli╚Ťi din Guvern ╚Öi cele c├óteva sute din Parlament au reu╚Öit s─â le ├«mprumute ├«n numele cet─â╚Ťenilor rom├óni, sume despre care ast─âzi se afirm─â c─â s-ar mai g─âsi circa 7 miliarde de euro la Ministerul de Finan╚Ťe, restul nefiind defel clar unde sau ├«n ce s-ar putea reg─âsi.

  Nu ├«n╚Ťelegem cum este tolerat─â atingerea unor performan╚Ťe similare, f─âr─â ca inspiratorul american s─â fie corect ╚Öi corespunz─âtor men╚Ťionat m─âcar.

 7. @Tanti Lucica: Lol ­čÖé (btw: sunt departe de a-l admira/aprecia pe Basescu sau de a sustine PDL-ul, sau orice alt partid de pe scena politica romaneasca!)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: