.junk

Icon

Just another WordPress.com weblog

Briliantul

Ah, va arat si voua ce am vazut pe Calculemus*: uite aici: http://www.ceupress.com/books/html/ThePaltinisDiary.html. E recenzia nush cui la cartea “The Pãltinis Diary” 🙂 In fine, m-a amuzat prezentarea autorului : “Gabriel Liiceanu, is a brilliant philosopher and Professor of the Faculty of Philosophy, University of Bucharest.”

Cateva explicatii pentru neofit (beginner, novice etc.): in genere, nici un autor serios nu e prezentat asa. Cel mult poti gasi : “X is a famous philosopher”, dar asta nu spune decat ca multa lume a auzit de X, nu spune nimic despre valoarea operei lui.
Exceptie: oamenii cu adevarat geniali ! Pe mine nu m-ar mira : “Godel was a brilliant logician”. Suna pompos, prost etc. dar e totusi adevarat. Ceva personal: mi se pare aiurea sa scrii asa ceva despre un om in viata (gen: Putnam is a brilliant philosopher of language”) pentru ca nu cred ca are rost sa-i aduci laude si ofrande – daca e bun, o stie si el si isi primeste “onorurile” in alt fel – si mai e si o chestie frumoasa numita modestie academica 🙂 Oricum, ideea e simpla: de obicei, un “X, profesor la Facultatea aia de nush unde” e destul.

_______________
* – Calculemus e un blog misto, pe care, daca te intereseaza filosofia analitica, ar trebui sa-l urmaresti 🙂

Advertisements

Filed under: Funny, Uncategorized,

5 Responses

  1. Elena says:

    Acum am vazut c-ai pus tag-ul “mutu” =))

  2. @Elena: hehehe 🙂 pentru trafic 🙂

  3. Ana says:

    chiar daca am presupune, prin absurd, ca putem spune “Liiceanu is a brillian philosopher” asa cum putem afirma ca “Godel was a brilliant logician” tot are fi aiurea sa folosim expresia in context. Pentru ca una e o recenzie de carte intr-un ziar de tiraj mare prin care tintesti catre publicul care nu sie, nu banuieste, dar parca ar vrea si el sa incerce… si alta e o prezentare profesionala penru cineva care poae sa aprecieze si singur calitatea cartii.

  4. @Ana: de acord cu tine ! totusi… ceva-mi spune ca ‘godel was a brilliant logician’ poate fi scrisa oriunde. stiu cel putin 2 cursuri unde profesorul a spus exact asta 🙂 as zice ca e common knowledge si naproape fara controversa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: