.junk

Icon

Just another WordPress.com weblog

Ca un cocalar in Nethack

Expresia lu Mad Hatter: “Ma simt ca un cocalar in Nethack” (The Mad Hatter, Editura Academiei, 2009)

Pentru neofitul ignorant, Nethack este un RPG clasic Dungeons-and-Dragons-inspired. Pentru neofitul ignorant care nu a trait in Romania in ultimii 10 ani (sau cam asa ), cocalarul incearca sa arate cam ca Enrique Iglesias, dar nu canta si nici altceva.

scree0011

Advertisements

Filed under: Funny, ,

9 Responses

 1. Elena says:

  N-am avut rabdare sa citesc entry-ul de pe wiki, dar e de ala care merge in MS DOS si are tot felul de simboluri pe care trebuie sa le descifrezi sau are si o varianta mai … umana? Ca daca ar fi asa, l-as incerca si eu. 🙂

 2. @Elena: come on, vine cu orice distributie de Linux… Da, are o varianta umana, se cheama Vulture’s Eye si e addictive ca dracu !

 3. Elena says:

  Well, I tried Linux for 2 days or so. Si mi s-a parut nasol ca n-am putut sa pun driverele, ca imi trebuia conexiune la net si pentru asta trebuia sa instalez modemul, care n-avea cd decat cu drivere pentru Windows si… at this point m-am intors la Win XP.
  Poate incerc Vulure’s Eye, ca si-asa maine n-am cursuri si nici n-am chef sa ma apuc de citit Hegel. =))

 4. Stefan says:

  Elena, cand se intampla asta? 🙂 si ce distributie ai incercat?

  Both: ati vazut cumva Eschalon: Book I? E un RPG old-school, cross-platform, fainut, am jucat putin in vacanta. Are grafica mai misto decat Vulture’s Eye 🙂

  Also, Battle for Wesnoth anyone?

 5. Elena says:

  Not so long ago, in vacanta, acum vreo doua luni, cred. Am incercat ultima versiune de Ubuntu, pentru ca citisem pe un forum ca e mai user friendly. Ce sa zic, mi s-a parut intresant, dar cand am vazut ditamai lista de comenzi ca sa instalez modemul (acasa am Clicknet) m-am razgandit. 🙂

  N-am incercat nici unul, dar arata interesant. Poate o sa ma apuc de-acum. 😀

 6. Elena, dacă puneai Kiwi Linux (=Ubuntu pentru .ro & .hu), avea deja toate driverele pentru Clicknet şi alte servicii de internet din .ro. (Bănuiesc că ai pe dial-up, altfel era suficient să pui cablul în mufa de ethernet.)

  Da, au început să apară jocuri si pentru Linux (sau cross-platform), şi versiuni pentru Linux ale jocurilor clasice. Şi gratuite, şi contra plată, şi unele sunt chiar reuşite.

 7. @Stefan Ionescu: nu exista ceva gen emulatoare de masini windows pt linux (asta ca sa mearga programe win pe lin ?!) ? stiam de wine etc. de fapt, wine e si in knoppix 🙂

 8. Elena says:

  Stefan, nu e dial-up (din fericire:)), e cu modem extern si are niste setari, nu stiu exact, dar nu merge fara drivere. Anyway, e bine de stiut de Kiwi Linux, cand mai am chef de instalat, o sa-l incerc.

 9. @Mad hatter: există emulatoare (VMWare, Win4Lin). WINE Is Not an Emulator :p. WINE e gratuit, este si CrossOver (de la CodeWeavers), care e cu bani, da’ cică merge mai bine. Anyway, lumea a băgat Ofis şi Fotoşop cu WINE, şi o căruţă de jocuri (cică WoW, de exemplu, merge mai bine cu WINE sub Linux decât pe Windows). Vezi că au o bază de date cu ce aplicaţii merg + instrucţiuni de instalare.

  @Elena: ciudat, la maică-mea acasă am tot Clicknet, şi n-am avut nici o problemă. Ce e drept, am pornit modemul pe calculatorul maică-mii (cu XP) şi CD-ul din cutie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: