.junk

Icon

Just another WordPress.com weblog

Intrebare

Ai fi vrut sa fii “home schooled” ?

Advertisements

Filed under: Uncategorized

5 Responses

 1. katie says:

  Home schooling-u’ te cam rupe de societate. Which pretty much sucks.

 2. voroncas says:

  e sexi ideea sa ai propriii tai profi. insa pluralitatea (sau multiperspectivismul, ca sa zic asa) invatatului clasic, cu alti oameni – eventual care mai si gandesc – te provoaca altfel.

  cumva problema s-ar pune daca pana la urma conteaza (doar) profesorul (si ce zice el, viziunea lui) sau de fapt aia care asculta, proceseaza si ridica intrebari/dileme, & discutiile de dupa? (care nu de putine ori sunt neasteptat de productive)

  semiconcluzie: mi-ar fi placut rasfatul unui home schooling partial, sa zicem. (a nu se confunda cu ‘meditatiile’.)

 3. Elena says:

  Hm… cred ca totul depinde de cum ar decurge home schooling-ul. Ar fi nasol pentru ca, neavand colegi, n-ai cu cine colabora, cu cine sa te compari, cu cine sa faci tampenii pe la scoala etc. Pe de alta parte, ar fi bine ca s-ar reduce dezavantajele unui grup compact. Adica daca inveti mai repede, ritmul clasei nu te-ar trage inapoi, iar daca intelegi mai greu ai avea tot timpul sa revii asupra problemelor pe care le ai pentru ca lucrezi in ritmul tau. Nu stiu daca astea ar compensa dezavantajele.

  Totusi, in alt sens, mi-ar fi placut sa fiu “home schooled”. Daca proful vorbeste numai pentru tine, procesul educational ar trebui sa fie mai putin formal, nu? Si profii ti-ar putea spuen mai multe lucruri “off the record”. Bine, eu nu vad de ce nu se pot face chestiile astea si la scoala. Daca as fi profa, le-as spune elevilor sa nu ia ad literam ce scrie prin manual sau ce aud de pe la alti colegi de-ai mei sau ce le impune sistemul de invatamant. Nu stiu insa daca as mai face lucrurile astea si dupa, sa zicem, vreo 20 de ani de “experienta”…

 4. thcgirl77 says:

  feck no! sa mai ai si niste parinti incuiati care sa`ti bage porcarii in cap sa te rupa complet de societate nu`i cel mai indicat lucru. ca la homeschooling profesorii sunt chiar parintii.
  ma gandesc daca acel copil la 18 ani se duce la faculta, asa homeschooled cum e, in 2 zile o sa stea intr`o balta de voma si cu 2 sticle goale langa el undeva pe peluza campusului…

 5. sunt interesante comentariile si o sa scriu un post in care sa fac o analiza a lor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: