.junk

Icon

Just another WordPress.com weblog

Patanie intr-un autobuz

Era aglomerat in autobuz. Sa zicem ca era un 368, dar asta nu e foarte important aici. Trei liceeni (cam galagiosi, fie vorba-ntre noi…), in clasa a 9-a, se aflau pe undeva pe acolo, in imbulzeala aia enervanta.

O doamna striga:

– Mi-a disparut mobilul ! Mi s-a furat mobilul !

Liceenii se aflau in apropierea doamnei. Se uita speriati unii la altii, apoi toti la doamna careia i se furase mobilul.

Un nene inalt, bine facut, intr-o geaca de piele neagra comenteaza:

– Doamna, pustii astia cu gura mare… Ia puneti sa-i controleze ! Sa vedeti ca scoateti mobilul de la ei. Fac galagie si fura, drogatii naibii…

Doamna se uita amenintator la “pustii aia drogati”.

– Ce-ati facut ma nenorocitilor ?! Mi-ati furat mobilul !

Unul din liceeni raspunde, pe un ton obraznic:

– Da, doamna, sigur ! Controlati-ne ! Dar controlati pe toata lumea, nu doar pe noi ! Controlati-l si pe domnul care ne incrimineaza asa aiurea ! Sunati de pe alt mobil, poate ii suna chiar dumnealui in buzunar…

In clipa aia, nenea inalt in geaca neagra il apuca de brat pe adolescentul impertinent (plin de cosuri si galagios – fie vorba intre noi…) si-l trage inspre el. Il loveste (dureros!) in coaste cu pumnul liber si-i sopteste:

– Mortii ma-tii de copil ! Daca m-ai vazut, de ce mortii ma-tii nu stii sa taci… Cobori cu mine la ultima statie !

Pustiul incearca sa se elibereze, dar nu poate. Individul il tinea strans, din fata , cu spatele inspre geamul opus usii autobuzului.

Doamna:

– Cobor aici, anunt politia!

Liceeanul da sa spuna ceva: “Doamna…”. Dar barbatul in geaca neagra ii arata un cutit: “Nu spui nimic, nu cobori aici, cobori cu mine la capat, dumnezeii ma-tii…”. Colegii baiatului coboara cu doamna, luandu-si la revedere de la ‘obraznic’.

La a doua statie, coboara jumatate de autobuz si dubiosul nu-l mai poate tine strans, ca intr-o capcana, pe baiat, fara a scapa neobservat. Cum se deschid usile, pustiul il imbranceste pe hot si o zbugheste pe scari, jos.

A urmat o seara de mustrari de constiinta: “de ce nu am strigat?! de ce mi-a fost asa frica… doar nu ma injunghia acolo in autobuz…”.

Un an mai tarziu, acelasi liceean, in clasa a 10-a pe atunci, urca in 368. Ia loc intr-un scaun. Langa (ce intamplare!) doamna careia i se furase mobilul cu un an si ceva in urma. Se uita la el cu dispret si-i sopteste: “Drogatule… Nu v-am uitat, hotilor…”.

Da, eu am fost pustiul ala “obraznic” si “drogat”.

Ce penal am incheiat…

Advertisements

Filed under: personal, , , ,

2 Responses

  1. voroncas says:

    … si ‘hot’.

  2. @voroncas: analitic, a priori si necesar !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: