.junk

Icon

Just another WordPress.com weblog

Ce se discuta pe un grup dedicat lui Paul Goma

Mai demult m-am abonat la un grup de yahoo dedicat literaturii lui Paul Goma. Despre Paul Goma, numai de bine (zic eu). Mi se pare ca scrie fain, are umor si, heheh :), daca s-ar fi ocupat de script-uri pentru comics-uri, am fi avut un Matt Groening sau un David X. Cohen al nostru. Daca nu stii, Groening si Cohen sunt autorii serialelor The Simpsons si Futurama. All in all: umor inteligent si intelectual, critica sociala si politica si (uneori, si nu neaparat necesar) un final cu morala. Btw: daca ma intrebi: “Ce-i ala ‘umor inteligent? ” eu iti spun ca nu-i vorba despre bancuri gen “pull my finger”, kestii MTV gen “Punk’d”, iti dau $100 ca sa te vad cum ii spargi parbrizul vecinului tau superstar etc…

Cu ce m-am ales ? Pai: mesaje ultranationaliste, injuraturi la adresa ICR-ului, Patapievici, chestii gen “hai sa mergem sa boicotam nush ce demonstratie pentru drepturi egale si impotriva discriminarii”, Rrrrromania o sa cada prada hoardelor nemiloase de gay, rromi, feministe si altele in acelasi gen. Ah, si o cearta (intre 2 tipi, care a tinut cativa ani!) care s-a terminat cu amenintari cu moartea, publicarea unor informatii personale despre unul din ei, telefoane date noaptea tarziu etc.

Discutii despre literatura lui Goma ? Nimic.

Din cand in cand, mai primesc si articole (nepublicate si nepublicabile, cred) din care aflu despre tot felul de conspiratii diabolice impotriva moralitatii si “fiintei” romanesti. Articolele sunt cam asa:

“Asa cum spunea Jean Labriande (“Firea ca fiinta si indumnezeire”), Omul este (via Sergey Delumeau, “Asupra fiintei Firii”) <nu stiu ce>. Acest <nu stiu ce> este Lumina Sfanta a Esentei Dumnezeisti, care, asa cum spunea Michel Marionne de Walenthal, nu este altceva decat <nu stiu ce>, un alt fel de-a spune “romanism pur” sau romanism in esenta sa. Dar, teribila caracatita aparent inexpugnabila a capitalismului, globalizarii si homosexualitatii o ataca in insasi natura ei, asa cum bine spunea parintele Evloghie de la Rosioara, citat si de Jean Jacques Quibbrite in cartea sa (publicata la Editura Jalouzelle, unde au publicat si marii Corneille Rouejac si Walther Krautz), “Despre Lumina Esentei”. Deci, ce ne ramane noua, dacilor din mosi-stramosi sa facem pentru a nu ne pierde Firea-ca-Esenta ?! Sa ascultam de povata de capitala importantza, mai ales in aceasta era a Sodomei si Gomorei,  a Capitanului Corneliu Zelea Codreanu (…)”. Si se poate continua, oricat de mult.

Ma intreb daca Paul Goma citeste porcariile astea, se amuza (si-si face cruce 🙂 btw: nu am nimic cu oamenii religiosi, really; doar cu fanaticii) si se bucura ca e undeva departe de oamenii astia, de pasurile si de certurile lor.

Advertisements

Filed under: Uncategorized, , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: